lördag 6 april 2013

Glupska träd...

Träd

 
Mums !

Vem river loss skyltarna som markerar stigar och vandringsleder i skogen ?


VAR TAR SKYLTARNA VÄGEN... ?!?

Är det träden själva som får skyltarna att försvinna... äter upp dem?!? Denna underliga företeelse hittade jag vid en promenad i närheten av Tullgarns slott.

Trädet måste ha växt upp över skylten som av någon anledning har hakat tag i barken med nederkanten. Kraften har med åren ?! blivit så stor att spiken har rykts ur.

Tråkigt !

Här och där kan man dock hitta nerrivna skyltar som ska markera stigar och vandringsleder i våra skogar. Det är med stor sannolikhet inte en vuxen person som river ner skyltarna, dock är det med lika stor sannolikhet vuxna personer som är ansvariga för att det sker. Det handlar antagligen om ett visst mått av uppfostran, information om vad man får göra eller inte bör göra. En destruktiv attityd är skadlig för individen i längden... en spiral som bara leder till att må mentalt sämre, och tråkigt att drabbas av som medmänniska. Det ÄR roligare att vara konstruktiv, vilket även ger individen ett sätt att bekräfta sig själv.

Träd - de är vackra om man bara tar sig tid att se... !

Tar vi oss den tid att titta på träden runt om oss som de förtjänar. Det finns träd som är mycket vackra, men jag tror att de flesta går förbi utan att njuta av dess otaliga former och kraftfulla uttryck. Inte förrän de blommar så börjar de uppmärksammas av gemene man då en kraftfull förändring i vår vardag äger rum. Vi har blivit så avtrubbade att vi inte lägger märke till det subtila, men oerhört vackra runt om oss.
 
Jag har roat mig med att fotografera en del träd som jag tycker är fina och sedan försökt förstärka en del karaktäristiska drag för att på något sätt försöka lyfta fram det vackra. Kanske kan jag knuffa någon över tröskeln som därmed börjar att uppmärksamma trädens inbyggda skönhet..
 


Träd i färgat kvällsljus bakom Tullgarns Slott mot vattnet.

 
 

Vintern... den svart-vita årstiden

Vintern är snart över... hoppas jag... och våren kliver in med stora steg. den för med sig en riklig färgprakt när blommer och blad slår ut i full blom.
 
Men tittar man tillbaka lite på vintern så har ju den inte varit så dum den heller. Det är, under den tiden, ett perfekt tillfälle att fotografera miljö i svart-vitt. Gör man det inte annars så är det ett unikt tillfälle att prova. Bland mycket med hög kontrast så är träden ett tacksamt motiv. De står där helt still och väntar hur länge som helst på att Du ska ta din bild.
 
 
Spökträdet vid Gläntan...
 
 
Snögubben som pangade rakt in i ett träd.
 
 
Grensla...


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar